Drenthe/Overijssel (Vechtdallijnen) Wijzig regio

Dit zijn wij

Openbaar vervoer om op te vertrouwen

Openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen, dat is waar wij ons hard voor maken. Of je nou met de trein of bus gaat: wij zorgen voor een goede reis.

Wat we daar onder verstaan, 'een goede reis'? Allereerst natuurlijk dat de reis zoals gepland gaat. En als dat dan een keertje niet zo is, dat heldere informatie meteen duidelijkheid geeft. Een goede reis betekent ook dat het onderweg zo comfortabel mogelijk is. Of het nou de vriendelijke buschauffeur is of altijd wifi in de trein: wie met Arriva reist, merkt het verschil.

Actief in heel Nederland

Reizen met Arriva kan in de provincies Drenthe, Flevoland, Frysl├ón, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland.  In de regio's waar je ons tegenkomt, bieden wij een slim aansluitend openbaar vervoernetwerk aan waarbij bus en trein elkaar optimaal aanvullen.

Ondernemend en slagvaardig

Als je iets doet, moet je het wel goed doen. Dat is het motto binnen heel Arriva: van controleur tot directeur. Kan het beter? Dan zijn we er snel bij om een innovatie door te voeren. Niet om de eerste, maar wel om de beste te zijn.

Arriva Nederland is onderdeel van de Arriva Groep. Arriva Groep is het eigendom van Deutsche Bahn. Die internationale connectie maakt dat we veel kennis in huis hebben en snel kunnen schakelen om nieuwe ontwikkelingen toe te passen waar dat nuttig is. Het resultaat: zo min mogelijk lege bussen en treinen en goed aansluitende dienstregelingen.

Onze bestemming: een tevreden klant

Ieder jaar wordt de landelijke OV-klantenbarometer uitgevoerd. Een cruciaal moment voor ons, want als je wilt dat de klant een goede reis heeft dan is het natuurlijk belangrijk hoe de klant je beoordeelt. Met veel trots kunnen we melden dat we de afgelopen jaren boven het landelijk gemiddelde scoren. Voor onze dienstverlening werden we in 2014 met een 7,5 beoordeeld.

Comfortabele en sfeervolle treinen zijn hoe dan ook het uitgangspunt

- Marten Feenstra, technisch projectleider

Arriva in feiten en cijfers

  • 1.200 bussen
  • 101 treinen
  • 13 boten (Waterbus)
  • 5.000 medewerkers
  • Meer dan 40 vestigingen
  • Ruim 400 bus- en treinlijnen
  • 15 concessies (*)
  • Het hoofdkantoor is in Heerenveen

(*) Een concessie is een pakket van vervoersdiensten die een regio exclusief aan een vervoerder toekent voor een bepaalde periode.